Градска општина Звездара и ове године учествује у светској акцији „Сат за нашу планету 2016” коју организује Светски фонд за природу и у којој Србија учествује осми пут. У акцији ће у суботу 19. марта 2016. у периоду од 20.30 до 21.30 сати људи широм света искључити светла на један сат да би помогли борбу против климатских промена.

У овом периоду, комплетно осветљење Управне зграде Градске општине Звездара у Булевару краља Александра 77 биће искључено.

Иницијатива за акцију „Сат за нашу планету“ настала је 2007. године у Сиднеју, а већ 2009. године акцији се придружила и Србија.

Акцију су традиционално и ове године подржали Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, градске управе Града Београда и Града Новог Сада, као и велики број општина широм Србије, Стална конференција градова и општина, РТС и бројне организација цивилног друштва, компаније, школе и појединци.

Градска општина Звездара позива грађане да се укључе у акцију и искључе светло у својим домовима у суботу 19. марта између 20.30 и 21.30 сати.