Градска општина Звездара и ове године учествује у светској акцији „Сат за нашу планету 2017” коју организује Светски фонд за природу и у којој Србија учествује девети пут.

У акцији ће у суботу 25. марта 2017. у периоду од 20.30 до 21.30 сати људи широм света искључити светла на један сат да би помогли борбу против климатских промена и скренули пажњу на последице прекомерне потрошње ограничених природних ресурса.

У овом периоду, комплетно осветљење Управне зграде Градске општине Звездара у Булевару краља Александра 77 биће искључено. Такође, осветљење ће бити искључено и у: Канцеларија за младе ГО Звездаре у Неродимској улици, ОШ „Павле Савић“, у пословним седиштима месних заједница Градске општине Звездара – „Вуков споменик”, „Стеван Синђелић”, „Ново Миријево”, „Северни булевар”, „Булбулдер”, „Липов Лад”, „Звездара”, „Зелено брдо”, „Ћирило и Методије”, „Миријево”, „Мали Мокри Луг”, „Велики Мокри Луг”, „Војвода Мишић”.

У Основној школи „Павле Савић“ деца ће бити информисана о акцији „Сат за нашу планету“.
Овај сат је само мали подсетник да заједно можемо утицати на то да се ствари промене и да су мале ствари које свакодневно обављамо те које нам могу помоћи да створимо хуманију будућност.

Иницијатива за акцију „Сат за нашу планету“ настала је 2007. године у Сиднеју.

Градска општина Звездара позива грађане да се укључе у акцију и искључе светло у својим домовима у суботу 25. марта између 20.30 и 21.30 сати.