У галерији „Бранко Миљковић” (Булевар краља Александра 298) одржана је општинска завршница 16. конкурса за дечју карикатуру „Мали Пјер”.

На овогодишњи звездарски конкурс стигло је преко 140 карикатура из 11 основних и две средње школе, а жири је за излагање издвојио 65 радова. Најчешће теме младих аутора биле су школа, оцене, наставници, љубав, екологија, економска криза, а велики број њих послао је карикатуре јавних личности (Роналдо, Алберт Ајнштајн, Роџер Федерер, Џони Деп и други).

Аутори најбољих радова добили су дипломе, чланске карте за библиотеку и вредне књиге, а чланским картама Библиотека „Вук Караџић” је наградила и све професоре ликовне културе који су деци приближили ову захтевну дисциплину.

Радови ће представљати општину Звездара на државном конкурсу дечје карикатуре, чија се завршница очекује у априлу. Ове године најуспешнија је била Милица Ђоковић, ученица 7/1 ОШ „Марија Бурсаћ”, чије су две карикатуре награђене, а најмлађа победница је Милица Никодијевић, ученица 3/4 ОШ „Вељко Дугошевић”.

Организатори програма су Пријатељи деце Звездаре и Библиотека „Вук Караџић”, а покровитељ је општина Звездара.