Основне школе са Звездаре, у сарадњи са Градском општином Звездара, Управом саобраћајне полиције и Агенцијом за безбедност саобраћаја током текуће школске године организују низ активности са циљем подизања саобраћајне културе код деце и неговања саобраћајне културе у школском амбијенту и локалном окружењу.

Након реализованих трибина са децом и родитељима, организованих школских такмичења Безбедно до школе, најбоље школске екипе ће се надметати у познавању саобраћајних прописа наредне недеље. Општинско такмичење ће се одржати 24, 25. и 26.фебруара 2014.године. Финале такмичења ће бити одржано 26.02.2014. од 12 до 14 сати у ОШ „Иван Горан Ковачић”, Војводе Бране 18а, и на њему ће наступити 4 екипе звездарских основних школа које су оствариле најбоље резултате на претходно одржаним такмичењима.

Градска општина Звездара је почетком школске године за свако одељење трећег разреда обезбедила по једну књигу „Безбедно до школе”, која садржи основна правила понашања у саобраћају кроз 50 питања и одговора. На ова питања ће одговарати школске екипе, састављене од 5 такмичара, и подржане од својих другара, као и на додатна питања која ће за њих припремити саобраћајни инспектор Слободан Радујко. Одељењски тимови ће бити подстакнути да током марта и априла у одељењима првог разреда промовишу безбедно саобраћајно понашање (један тим – једно одељење). Они ће на поклон од Агенције за безбедност саобраћаја добити саобраћајни буквар који ће им користити за организацију ових активности.

Смисао и циљ овог такмичења јесте повећање безбедности деце у саобраћају и сви учесници ће бити најбољи и награђени поклонима које су за њих обезбедили Агенција за безбедност саобраћаја и издавачке куће Encobook и Креативни центар.

Највећа награда за све су усвојена знања и стечене навике код деце да поштују саобраћајна правила и прописе, брину о себи и другима.