Општинско такмичење “Безбедност у саобраћају“ за ученике трећих разреда звездарских основних школа одржава се у четвртак, 2. јуна од 10 до 12 сати у ОШ „Иван Горан Ковачић”, Војводе Бране 18а. На такмичењу учуствује 4 првопласиране екипе са полуфиналног такмичења, које је одржано претходног дана, у среду 1. јуна 2016. године.

Победник такмичења биће екипа која освоји највише поена.

Општинско такмичењe Безбедност у саобраћају за ученике трећег разреда је једна од активности која се реализује са циљем подизања нивоа саобраћајне културе код ученика, а коју реализију основне школе са Звездаре, у сарадњи са ГО Звездара, Градским секретаријатом за саобраћај, удружењем Мото клуб „Безбедност“ и Безбедност саобраћаја у локалној заједници.

Такмичење има за циљ подизање нивоа свести ученика о њиховом учествовању у саобраћају, безбедном понашању, указивању на значај поштовања саобраћаних правила и прописа и неговање саобраћајне културе, усвајање нових и утврђивање стечених знања на тему безбедности деце у саобраћају кроз едукацију и такмичење.

Такмичење се реализује из два дела: припрема кроз организовање предавања и организација такмичења За ученике трећег разреда, предавања је одржао саобраћајни инспектор, саобраћајни полицајац Слободан Радујко.

Смисао и циљ такмичења је повећање безбедности деце у саобраћају. Због тога ће сви учесници бити најбољи и сви ће добити награде. Највећа награда за све ће бити усвојена знања и стечене навике код деце да поштују саобраћајна правила и прописе.

Свим ученицима ГО Звездара жели пуно успеха у усвајању градива у области безбедност у саобраћају, промоцији и неговању саобраћајне културе.