Организовањем завршне свечаности Конкурса за избор најволонтерских акција у 2019. години за ученике основних и средњих школа на Звездари Градска општина Звездара и Волонтерски сервис Звездаре су на најбољи начин обележили Међународни дан волонтера, 5.децембар.

Отварајући скуп члан Већа ГО Звездара Милош Стојилковић рекао је да је поносан што види да међу волонтерима има и доста младих. Он се захвалио  и школама и ученицима са Звездаре што се сваке године у све већем броју укључују са својим идејама у реализацију најволонтерске акције и тиме показују да је и за младе идеја волонтирања блиска.

Част да освоје прво место за најволонтерску акцију и ваучер у вредности од 45 хиљада динара припала је ОШ „Иван Горан Ковачић“ за акцију „Нисте сами”. Ученици ове школе су за Божић посетили децу која се лече на онколошком одељењу, дружили се са њима и поклонили им пакетиће које су сами припремили. Поред тога, уручили су пакетиће и Центру за заштиту жртава трговине људима и уплатили део средства са новогодишњег базара за болесног ученика ОШ „Јелена Ћетковић“.

Друго место поделиле су две школе „Вељко Дугошевић“ и „Седма београдска гимназија“и добиле по 25 хиљада динара. Техноарт Београд – школа за машинство и уметничке занате и ОШ „Десанка Максимовић“ освојиле су равноправно треће место и ваучере у вредности од по 15 хиљада динара. Специјалне награде у износу од по 10 хиљада динара додељене су Основним школама „Деспот Стефан Лазаревић“и „Стеван Синђелић“ за број деце обухваћен волонтерским акцијама.

Ваучер у вредности од 5 хиљада динара добила је Фармацеутско-физиотерапеутска школа која није учествовала на конкурсу али има волонтерску традицију и негује волонтерски рад. Ученици ове школе су, док је жири одлучивао о наградама, заједно са наставницама Радмилом Панзаловић и Бојаном Лукић припремили програм у коме су говорили о волонтеризму и знаковним језиком отпевали песму „Не ругај се“. За награде Општина је припремила ваучере у укупној вредности од 180.000,00 дин са ПДВ-ом за набавку техничке опреме која школама недостаје за наставне и ваннаставне активности.

Захвалнице за промоцију волонтеризма и ангажовање у реализацији волонтерских акција, ученицима и наставницима школа које су учествовале на Конкурсу  за избор најволонтерских акција у 2019. години за ученике основних и средњих школа на Звездари, доделили су члан Већа ГО Звездара Милош Стојилковић и координатор Волонтерског сервиса Звездара Радмила Урошевић.

Иначе, на Конкурсу је учествовало 7 школа са 8 волонтерских акција а о наградама је одлучила Комисија у у којој су били представници свих школа које су учествовале на Конкурсу и Тима за волонтерску подршку грађанима Звездаре.