Весна Ћировић, директорка Основне школе „Вељко Дугошевић” је у петак, 17.07.2015. примила награду и захвалницу за освојено друго место, у категорији школа, у Акцији „За зеленији Београд” која је ове године 13. пут одржана. Захвалницу је добила и Градска општина Звездара на ангажовању око реализације ове лепе акције.

На пригодној свечаности која је поводом проглашења победника у свих пет категорија такмичења одржана у простору ЈКП „Зеленило Београд” на Малом Калемегдану окупљене је поздравио градоначелник Београда Синиша Мали који је рекао да је ово прелепа могућност да се захвали свим Београђанима који су имали иницијативу и жељу да покажу како Београд може лепше да изгледа и свима који су добили признања честитао је на креативности, раду и идејама. Синиша Мали је истакао да је циљ градске власти да сваки део престонице добије уређене паркове и игралишта са различитим садржајима.

Директор ЈКП „Зеленило Београд” Слободан Станојевић доделио је 15 награда и захвалница појединицима и општинама који су уређењем балкона, дворишта и зелених површина дали свој допринос здравијем, зеленијем и лепшем Београду.

Слободан Станојевић је навео да акција „За зеленији Београд“ оплемењује људе као и да добитници награда раде исти посао као и „Зеленило”, уз једну малу разлику – они то не морају, они то воле.

Избор најлепших зелених простора се обављао у пет категорија: најлепша зелена површина око стамбене зграде, најлепши балкон, најлепша зелена површина испред пословних објеката, најлепше школско двориште и најлепше зеленило око предшколске установе.

ЈКП „Зеленило-Београд“ акцију спроводи уз подршку секретаријата за комуналне и стамбене послове и за заштиту животне средине, Службе за комуникацију и координацију односа са грађанима (БЕОКОМ), као и десет градских општина.

Победници по категоријама са Звездаре су учествовали у такмичењу на нивоу града и ОШ „Вељко Дугошевић” је освојила друго место.

Честитамо колективу Школе и ученицима на освојеном признању и захваљујемо им на труду уложеном да Звездара изгледа што лепше и уређеније.