Трансфузиомобил за добровољне даваоце крви био је на платоу испред ГО Звездара 05. јуна у осамдесетој по реду акцији добровољног давања крви коју су заједнички организовали Инситут за трансфузију крви Србије, Градска општина Звездара и Црврни крст Србије.

Том приликом Милош Игњатовић, председник ГО Звездара и давалац крви, изразио је задовољство успешном сарадњом и бројкама које показују резултате, и нагласио да ће се истом динамиком, а по потреби још чешће и убудуће на Звездари организовати акције.

Редовни добровољни даваоци крви су запослени и функционери ГО Звездара.

Гордана Антуљесков, сарадник за односе са јавношћу Института за трансфузију крви Србије и Немања Џодић, стручни сарадник за мотивацију и организацију за добровољно давање крви,  нагласили су да је сарадња у овој хуманој активности између Института и Општине почела још 2010. године и за то време у 80 појединачних акција у Општини, а од 2013. и у трансфузиомобилу на тргу испред Општине, прикупљено је преко 1200 јединица драгоцене течности која је спасила доста људских живота.

Црвени крст Србије, осим учешћа волонтера у свакој појединачној акцији, промовише давалаштво крви и посвећује велику пажњу подизању свести младих, нарочито деце о значају ових акција. Сваке године од фебруара до априла ученици основних и средњих школа у Србији имају могућност да учествуују својим ликовним, литерарним и видео радовима на конкурсу на тему – КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ.

Право учешћа имали су сви млади узраста између 7 и 18 година. Радови су достављани Црвеном крсту Србије искључиво преко организација Црвеног крста у градовима и општинама.

Најуспешнији учесници су награђени, а њихови радови постали су део промоције добровољног, ненаграђеног и анонимног давања крви Црвеног крста Србије.

У летњем периоду, у време велике несташице, драгоцена течност – крв је још драгоценија, јер ће буквално свака кап спасити нечији живот, зато верујемо да ће се Звездарци и сви други грађани – пролазници и убудуће одазивати на наше позиве и наставити да показују хуманост, а истовремено провере и своје здравље.