Традиционално, шесто по реду осмомартовско спортско такмичење ОСИ, у организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда и Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, под покровитељством Градског секретаријата за спорт и омладину и подршку ГО Звездара, са преко 150 учесника одржано је данас, 8. марта 2016. у сали СЦ „Олимп – Звездара“

Поред традиционалних спортских дисциплина представљена су 2 нова клуба и спортови: бокс и теквондо, са понудом бесплатних тренинга за ОСИ.

Ова изузетна манифестација, још једном је повезала: девојке и младиће, младе и старије, ОСИ и све остале, као и све врсте спортова који се традиционално упражњавају на овом месту, а атмосфера је одисала позитивном енергијом, добрим расположењем, љубављу и међусобном подршком.

Ту су била стара позната насмејана лица учесница и учесника из целог Београда, а исто тако и оних који су заслужни што је овај дан донео толико радости свима нама који смо тамо били:

– Владимир Пајић, помоћник градског секретара за спорт и омладину Београда,
– Велимир Кнежевић, председник Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда (ССОСИБ),
– Александар Вујичић, генерални секретар ССОСИБ,
– Јагода Планојевић, председница Друштва за спорт и рекреацију инвалида Звездаре,
– Ивана Маликовић, координаторка Канцеларије за помоћ ОСИ Звездаре,
– Бошко Поповић и Марија Рајковић, представници домаћина – СЦ „Олимп-Звездара“,
– Јелена Радивојевић, сарадница ССОСИБ,
– Пера Калинић и Марко Покрајац, техничка подршка манифестације,
– моја маленкост, Славица Брђовић, водитељка програма и писац овог текста,
– преко 150 такмичарки и такмичара, наших суграђана из свих делова Града, чланова бројних организација, клубова и друштава, ученика школа и корисника установа дечје, социјалне и здравствене заштите…
Циљ такмичења на данашњи дан је да промовише значај спорта и представи које су све дисциплине доступне припадницама лепшег пола, као и да покаже да, по резултатима које постижу, даме – спортисткиње јесу у самом врху светског параолимпијског спорта. Све даме на крају данашњег такмичења освојиле су медаље.

Посебна драж данашње манифестације била је та што су осим сталних спортских дисциплина: кошарка, боћање, шах, мачевање, аеробик, полигон, пикадо, висећа кугла, плочице, теквондо, представљена 2 нова спорта и 2 нова клуба са Звездаре који су у последње време постигли изузетне резултате:
 

 
1. Теквондо клуб „Кобра“ из Миријева, који је на недавно одражана 2 међународна такмичења освојио 9 златних, 4 сребрне медаље, 3 прва појединачна места, 2 златне медаље у пара теквондоу, и када је демонстрација пара теквондоа пропраћена великим аплаузом са трибина. Пара теквондо клуб „Кобра“, на челу са тренером Бојаном Тодоровићем, позвао је све присутне да се упишу на бесплатне тренинге.

2. Удружење љубитеља борилачких вештина и Боксерски клуб „Браћа Рибаћ“, који је пре 2 дана освојио 2 златне медаље на државном првенству Србије у Лазаревцу, у својим редовима има 2 репрезентативца: Ђорђа Глишића и Николу Јовановића.

Клуб се налази у Улици Станиослава Сремчевића у срцу Звездаре, а браћа Иван и Дејан Рибаћ врло су расположени да приме у своје редове нове чланове, па су позвали учеснице и учеснике данашњег такмичења да се и код њих пријаве на бесплатне тренинге.

У међувремену, до новог осмомартовског такмичења уживаћемо бар још 3 – 4 пута на „Олимпу“ на спортским играма и такмичењима ОСИ другим поводима.