У просторијама Градске општине Звездара 27. новембра 2007. је одржана Оснивачка скупштина Општег удружења предузетника Општине Звездара. Удружење је основано уз помоћ ГО Звездара и Привредне коморе Београда, а циљеви оснивања су помоћ предузетницима и предузећима са територије Општине Звездара и Града Београда у развоју делатности, као и побољшање услова рада и обезбеђивање правне, економске и социјалне сигурности својих чланова.

За председника Удружења изабран је Драган Триван, а седиште Удружење ће бити у згради ГО Звездара, Булевар краља Александра 77.

Председник ГО Звездара је, поздравивши присутне привреднике, истакао да је жеља Општине Звездара да подржи привреду и да изађе у сусрет потребама привредника. Из тог разлога, Општина ће опет изаћи из својих ингеренција и покушати да попише све оно што привредницима може да олакша пословање и завршавање одређених послова у вези са њиховим делатностима

Гошћа данашње Скупштине, госпођа Лиљана Божовић, секретар Заједнице општих удружења предузетника Београда при Привредној комори Београда је рекла да Привредна комора Београда жели да, између осталог, у сарадњи са банкама омогући привредницима да под повољним условима дођу до кредита који ће им помоћи да унапреде пословање.

Златко Петрин, члан Општинског већа, је рекао да Општина Звездара жели да помогне оснивање и рад овог Удружења које ће бити сервис предузетника на Звездари. Све оно што могу да остваре, привредници и предузетни ће моћи да остваре кроз Удружење коме ће Општина на располагање ставити све своје расположиве ресурсе. У контексту тога је позвао што већи број привредника са општине Звездаре да постану чланови Удружења и да својим сугестијама и радом допринесу његовом оснаживању.