Такмичари и руководство Рвачког клуба „Раднички”, освајачи сениорског Купа Србије у рвању који је одржан у Ваљеву у изузетно јакој конкуренцији, посетили су данас Градску општину Звездара у којој их је примио председник општине Владан Јеремић.

 

Владан Јеремић је честитајући представницима РК „Раднички” и његовим члановима освајање Купа и златног преносног трофеја рекао да му представља задовољство да угости представнике РК „Раднички” након најновијег великог спортског успеха клуба.

„Градска општина Звездара је поносна на вас и на резултате које постижете јер је Рвачки клуб „Раднички” најтрофејнији клуб на Звездари, а његови спортисти, као и остали спортисти Спортског друштва „Раднички” су најбољи пример младима како се захваљујући великом труду и раду постижу врхунски спортски резултати. Градска општина Звездара ће и даље наставити да подржава РК „Раднички” и СД „Раднички” и надам се да ће у наредном периоду та подршка бити и већа”-рекао је Владан Јеремић.

 

У име делегације РК „Раднички”, коју су чинили директор клуба Младен Кецман, први тренер клуба Станко Богдан, Бранко Ковачевић-трећепласирани на Светском првенству у рвању за сениоре до 23 године које је одржано 2021. године и трећи на Европском првенству ове године, Алекса Илић-петопласирани на Европском првенству 2022, Жарко Дицков-државни првак и седмопласирани на ЕП 2019, Страхиња Деспић-репрезентативац и државни првак у слободном и грчко-римском стилу и Немања Дамњановић-јуниорски репрезентативац, Младен Кецман је захвалио председнику ГО Звездара Владану Јеремићу на подршци коју су Општина и он лично пружили РК „Раднички” чији такмичари су, у изузетно јакој конкуренцији 130 рвача из 20 клубова, освојили сениорски Куп Србије у рвању.

„Велики успеси такмичара Рвачког клуба „Раднички” постигнути су захваљујући подршци Градске општине Звездара, Града Београда и Републике Србије, а са освајањем Купа Србије за сениоре РК „Раднички” је преузео примат од клубова из Војводине”-рекао је Младен Кецман и истакао да се нада да ће РК „Раднички”, захваљујући добром раду, постићи запажене резултате и на Појединачном првенству државе које ће бити у мају у Суботици, на коме ће бити извршена селекција такмичара за Светско првенство које ће у септембру бити одржано у Београду.