На 31. седници Градског штаба за ванредне ситуације на територији града Београда, одржаној 21.4.2020. на тему спречавања, сузбијања и гашења епидемије вируса COVID19 донета је наредба по којој:

  1. Зелене пијаце на отвореном почињу са радом од 22.4.2020. године. Радно време пијаца у дане када је дозвољено кретање је од 7 до 15 часова.

Управљачи пијаца дужни су да запосленима и корисницима услуга обезбеде примену свих превентивних мера од утицаја на безбедност и здравље запослених и корисника услуга, а посебно оних које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID19. Корисници пијаца (закупци тезги и купци) су дужни да се придржавају упутстава запослених на пијаци и да примењују прописане мере које се односе на одржавање социјалне дистанце и употребу средстава за личну заштиту.

Од 28.4. на снагу ступа наредба по којој су управљачи пијаца дужни да на затвореном простору, односно у затвореним деловима пијаце запосленима и купцима обезбеде примену свих превентивних мера које се односе на спречавање и ширење заразне болести COVID19, а које се тичу максималног броја лица која могу да бораве на затвореној пијаци, односно у затвореном делу пијаце.

  1. Радно време са потрошачима у малопродајним објектима током трајања ванредног стања се ограничава по следећем принципу:

-радним данима од 7 најдуже до 18 часова, од понедељка до забране кретања

-снабдевање лица старијих од 65 година петком од 4 до 7 сати