Свечано отварање ауторске изложбе акварела најбољег светског акварелисте Сергеја Алдушкина одржаће се у уторак 11. маја 2010. у 19 часова у Библиотеци „Бранко Миљковић”, Булевар краља Александра 298.

Изложбу ће отворити Милан Поповић, председник Градске општине Звездара и Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда.

О изложби ће говорити др Сузана Полић Радовановић, руководилац у Централном институту за конзервацију, Мирјана Стојановић, координатор Изложбе и аутор.

Изложба је састављена из три тематска дела: пејзажа, мртве природе и портрета који су настали у разним периодима стваралаштва овог изузетног и светски признатог уметника. Дела која ће овом приликом посетиоци моћи да виде биће први пут представљена нашој публици.

Овом изложбом Библиотека – галерија „Бранко Миљковић” по трећи пут учествује у манифестацији Ноћ музеја 2010. која ће се одржати у суботу 15. маја.

У Ноћи музеја посетиоци ће моћи да, посетом изложби, од 20 до 23 сата присуствују и „акварелу уживо”-мастер презентацији технике акварела Сергеја Алдушкина када ће овај признати уметник сликати акварел пред посетиоцима.

Акварел који настане током те презентације ће, по жељи аутора, бити продат на аукцији у добротворне сврхе. Приход од продаје је намењен за опремање сензорне собе за децу ометену у развоју у Основној школи „Бошко Буха” на Звездари.

Изложба ће бити отворена до 28. маја 2010.