Свечано отварање ауторске мултимедијалне изложбе „спаваОНА“ Иване Јовановић Спремо, дипломиране сликарке, је 25. новембра, у 18 часова у Библиотеци – галерији “Бранко Миљковић“, Булевар краља Александра 298.

На папире формата А4 смештени су као у постељу тродимензионални рамови различитих димензија, боја и облика, а у њих постављени су цртежи, графике, радови у комбинованој техници… А све то је апликовано на велике паное као инсталација. Музички програм, комад за соло виолу, изводи Милица Михаиловић, апсолвент на ФМУ.

„Након дугог уметничког трагања жеља за стварањем и средина у којој живим ме подстакла да дођем до избора мотива, технике и колорита у инсталацији као и саме теме под називом „спаваОНА“ – каже ауторка изложбе. „У мом стваралаштву човек као тема је јако битан са својом визијом интиме и мистеријом сопствене судбине која је изражена чак и када спава“.

Ивана Спремо рођена је 22. 12. 1977. у Земуну. Члан је УЛУС-а од 2006. Приредила је 22 самосталне изложбе, добитник је више награда и признања у земљи и иностранству. Учесник је преко 20 ликовних колонија и излагала је на 60 групних изложби. Водила је сликарску радионицу „Сликати маказама“. Коаутор је и покретач многих пројеката. Завршила је АЛУ на Универзитету „Сингидунум“ у Београду 2005. Уписала је постдипломске студије на Академији умјетности у Бањалуци 2006.

Контакт:
www.ivana-art.com
ivanaspremo@ptt.rs
моб. 064-650-1609