Под покровитељсвом Градске општине Звездара, у недељу 19. априла 2015.године, са почетком у 12 сати, у великој сали Спортског центра „Олимп-Зведара“, Улица Вјекослава Ковача 11, одржаће се ревијално такмичење у стрељаштву „Звезде на Звездари”.

На овај начин два београдска клуба „Звездара“ и ”Видиковац“ ће, уз помоћ СЦ „Олимп-Звездара“, а у сарадњи са Стрељачким савезима Београда и Србије, обележити изузетан јубилеј српског спорта – 150 година од оснивања прве Београдске стрељачке дружине 1865. године.

Овом приликом свечано ће бити отворено стрелиште у оквиру Спортског центра „Олимп-Звездара“.

Очекује се учешће 16 најбољих београдских стрелаца. Позвани су да гађају из пушке: олимпијска вицешампионка из Лондона Ивана Максимовић, европска шампионка Андреа Арсовић, репрезентативке Драгана Тодоровић, Нина Радуловић, Милица Бабић, као и репрезентативци Игор Чотра, Миленко Себић и Борислав Мазињанин. Пиштољем ће се надметати: власница пет олимпијских медаља Јасна Шекарић, светска шампионка и вицешампионка Зорана Аруновић, европски вецешампион Дамир Микец, као и репрезентативци и репрезентативке Димитрије Гргић, Александра Ристовић, Даница Рашета, Биљана Маркош и Василије Гроза.

Промотер такмичења „Звезде на Зведари” је олимпијски шампион из Сеула 1988. Горан Максимовић.

ПРОГРАМ ТАКМИЧЕЊА

10:00 почетак гађања у јубиларну мету на стрелишту у СЦ „Олимп-Звездара“
11:00 културно уметнички програм (велика сала СЦ „Олимп-Звездара“)
11:45 поздравна реч и свечано отварање такмичења (велика сала СЦ „Олимп-Звездара“)
12:00 почетак такмичења „Звезде на Звездари“ (велика сала СЦ „Олимп-Звездара“)
14:00 подела трофеја и признања (велика сала СЦ „Олимп-Звездара“)
Улаз је бесплатан.

Више о такмичарима и историјату стрељаштва у Београду прочитајте на сајту СЦ „Олимп-Звездара“ www.сцолимп.рс