У суботу, 16.новембра 2013. отворен је парк између улица Војводе Симе Поповића, Чингријине и Бана Иваниша, који је Општина Звездара уредила у сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд” и Секретаријатом за стамбено-комуналне послове. Овим поводом, Едип Шерифов, председник ГО Звездара је обишао парк и разговарао са грађанима на чију иницијативу је парк уређен.

Едип Шерифов је рекао да је ово трећи парк који је уређен у овој години и да у њему постоји и теретана на отвореном коју ће моћи да користе и млади и студенти који живе у студентском дому у близини. Он је најавио да ће до краја године бити отворена још два парка на Звездари-у Шејкиној, у Миријеву, и у Устаничкој, на Коњарнику. Тиме ће ова година на Звездари бити завршена са уређених пет нових паркова, а следеће године у овом делу Звездаре Општина планира да уреди још једно игралиште и трим стазу у Звездарској шуми.

Малиша Балановић, директор оперативе ЈП „Зеленило Београд” је рекао да је ово инвестиција вредности скоро 5.000.000,00 динара у коју су уграђени савремени реквизити и изразио задовољство квалитетом завршених радова који су трајали мање од два месеца.

Отварање парка употпунили су млади „стрит арт“ уметници који су цртежима украсили потпорне зидиће у парку.

Парк, који више деценија није уређен, добио је нови мобилијар: љуљашке, њихалице, клацкалице и „школице“ на новој гуменој подлози, која омогућава безбедну дечју игру.

Новост у односу на остале паркове је део опремљен справама за вежбање, због близине студентских домова и великог број младих у околини. Вежбачима на отвореном на располагању су разбој, вратило, козлић, справа за трбушњаке и справа за истезање.

Комплетан изглед парка допуњују и нове клупе, рукохвати, стазе, ивичњаци и ђубријере, као и допуњено осветљење.