Отварањем изложбе најбољих ликовних радова насталих у оквиру конкурса „Хоћу да се играм!“, у понедељак, 3. октобра 2016. године у 12 сати у Библиотеци-галерији „Бранко Миљковић“, свечано је отворена Дечја недеља на Звездари.

Дечју недељу и изложбу је отворио заменик председника Градске општине Звездара Предраг Веиновић који је поздравио присутне најмлађе Звездарце и поручио им да се, у складу са мотом Дечје недеље, играју што више, јер све око њих постоји због њих. Он је најмлађима пожелео сву радост овога света и што више игре и дружења.

Након тога, деци, васпитачима, наставницима и родитељима обратила се Снежана Ђорђевић, председница организације Пријатељи деце Звездаре.

Ове године Дечија недеља посебну пажњу посвећује игри и њеном значају за здраво одрастање деце, а све активности се одвијају под мотом: “ „НЕЋУ ДА БРИГАМ, ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ”.

Поводом Дечје недеље, Пријатељи деце Звездаре расписали су Ликовни конкурс за предшколце и основце на тему: «ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ!» на који је стигло преко 200 радова.

Председница жирија Мина Симић истакла је да су радови били веома маштовити, да су приказане различите игре – од традиционалних игара којих су се играле наше баке и деке, преко савремених игара нових генерација, до популарних компјутерских игара. Кроз радове су деца исказала и свој критички став и поруку да због школских обавеза немају довољно времена за игру.

У веселој атмосфери проглашено је 15 награђених и 5 похваљених аутора, а награде је уручио Предраг Веиновић. Аутори су награђени дипломама и признањима, књигама, ликовним прибором и годишњим чланским картама за библиотеку.

У наставку је списак награђених и похваљених аутора.

Вртићи:

I НАГРАДА Светлана Васиљевић Вртић „Наша бајка“
II НАГРАДА Лука Бјелановић Вртић „Наша бајка“Тамара Стевановић Вртић „Лане“
III НАГРАДА Петра Докмановић Вртић „Дуга“Дуња Марић Вртић „Сунчица“

Млађи основци

I НАГРАДА Вук Мајић 3/5 ОШ „Јелена Ћетковић“
II НАГРАДА Елена Сретеновић 3/1 ОШ „Ћирило и Методије“Мила Јеремић 3/5 ОШ „Јелена Ћетковић“
III НАГРАДА Максим Станивуковић 2/3 ОШ „Павле Савић“Софија Сарјановић 4/1 ОШ „1300 каплара“
Старији основци

I НАГРАДА Филип Димитријевић 5/3 ОШ „Павле Савић“
II НАГРАДА Тијана Вестек 6/4 ОШ „Драгојло Дудић“Петар Станковић 6/4 ОШ „Драгојло Дудић“
III НАГРАДА Наталија Богдановић 5/3 ОШ „Драгојло Дудић“Наталија Стошић 5/8 ОШ „Павле Савић“
ПОХВАЉЕНИ АУТОРИ

Сара Вујаковић 8/1 ОШ „Драгојло Дудић“
Јован Милинић 6/2 ОШ „Марија Бурсаћ“
Григорије Панић 3/3 ОШ „Марија Бурсаћ“
Косана Пешић 3/6 ОШ „Ћирило и Методије“
Елена Миленковић 7/3 ОШ „Драгојло Дудић“
Дечја недеља у Уторак, 4. октобар Од 12 до 15,00 – ОШ „Јелена Ћетковић“ кабинет за техничко образовање, Врањска 26ПРАВИМО ИГРАЧКЕ – креативна радионица израде лутака од рециклажног материјала (за основце од 4. до 6. разреда), водитељ Мина Симић, примењена уметница12,30 – ОШ „Стеван Синђелић“,Милића Ракића 1ЦВЕТНЕ ИГРЕ – пројекат „Тајни језик цвећа“ – ученици ОШ С.Синђелић и Фармацеутско-физиотерапеутске школе, водитељке: Јелка Вујић, проф.биологије и Тереза Моличник, психолог