Изложба фотографија Марка Рисовића, уметничког фотографа отворена је у понедељак 24. септембра  у Библиотеци „Бранко Миљковић” (Булевар краља Александра 298) у оквиру манифестације  „Дани сениора на Звездари 2018“ . Изложба, уз помоћ социјалне ангажованости аутора, има за циљ да промовише позитивну слику о старости, старењу и старијим људима.

Мирослав Мариновић, члан Већа Градске општине Звездара на свечаности отварања истакао је значај различитих формата у промовисању културе старења и сениора у нашем свакодневном животу а што Општина Звездара у континуитету чини као део своје социјалне политике и акционих планова који дефинишу ову област живота.

Марко Рисовић је, изразио радост што је изложба његових фотографија део „Дана сениора на Звездари“ и рекао да је мото овогодишње манифестације „Нико као они- сениори!“ преузео за назив изложбе јер фотографије сведоче о непоновљивости и посебности старијих у нашим и животима друштва. Аутор је рекао да су сви радови настали спонтано и да имају своју документарну причу, што им даје додатну вредност. Рисовић је истакао да се одлучио за фотографисање сениора јер поштује старост а боре које се виде на њиховим лицима заслужују поштовање и пажњу, и представљају посебан уметнички изазов. Такође је рекао да га у фотографији, као и у животу, занимају искрене емоције, неиспричане приче (не)обичних људи, контрадикторности живота у савременом  друштву и конструктивна критика истог.

Изложбу је приредио Драган Павловић, дипломирани фотограф, професор на Факултету за медије и комуникацију, који је говорио о утицају добрих фотографија чији су актери сениори на свест о могућностима које треће доба пружа. Он је младима присутним на отварању, поручио да су фотографије данас више него икад свуда око нас али да им треба посветити већу пажњу као и раду уметника који, попут Рисовића, указују на социјалне и културне феномене.

Свечаност отварања су улепшале младе уметнице ученице Музичке школе „Владимир Ђорђевић“, Даница Вукелић, првакиња Србије на виолини, која је извела 3.став Ридинг концерта и Дијана Глигоров, соло извођењем народне песме „Заспо Јанко“.

Изложба фотографија која је пред вама представља живот сениора као изазов, задовољство и доба вредно поштовања. Наставницима предлажемо да организују колективне посете изложби као својеврстан час грађанског васпитања којим ће младима приближити значај, потребе и вредност старијих њуди у нашим породицама и заједници.

Изложба је отворена до петка 28.септембра. Улаз је слободан.