Тродневна манифестација под покровитељством две суседне градске општине, Палилуле и Звездаре, почела је данас изложбом на платоу испред ГО Звездара, и едукативном радионицом о предузетништву за средњошколце у оппштинској сали.
Отварајући изложбу председници градских општина Звездара и Палилула, Милош Игњатовић и Александар Јовичић упутили су поруку добродошлице и подршке привредницима и младим иноваторима, и истакли да ће се наћи начин да се у општинским буџетима за наредну годину планирају и финансијска средства за конкретну подршку и развој добрих идеја.

Оба председника су посебно истакла да је у години која је проглашена годином предузетништва ова заједничка манифестација наших општина веома важна подршка Влади Србије у развоју предузетништва и подстрек младима за укључивање у привредне токове, развој креативности и стваралаштва.

Иницијатор манифестације мр.Слободан Бата Симић, потпредседник Савеза проналазача Србије, био је и водитељ данашњег програма на тргу, а атмосферу су употпунили звуци хармонике Растислава Благојевића и пријатни гласови ансамбла „Гледанице“, који су извели неколико изворних народних песама.

Изложба је продајна и траје данас и сутра (уторак, среда) од 10 – 20 сати, а у четвртак до 16 сати.

На штандовима су изложени производи: старих заната, калиграфије, грнчарске производе, производе етно мотива на ковачкој ватри, ручно израђена обућа и одећа из руку плетиља, везиља, ташне, каишеви , накит, зимница, штампарски производи етно, верских, културолошких производа на хартији, тканини-свили, као и украсне биљке. У препуној сали општине данас од 11,30 – 13 сати

Европска пословна школа одржала је радионицу за средњошколце са Палилуле и Звездаре, а у четвртак од 13 – 15,30 сати биће организовано такмичење ученика у изради бизнис плана.

Иницијатива за ову манифестацију је потекла од Савеза проналазача Србије, а организатори су Европска пословна школа, Завод за унапређење образовања и васпитања, Унија послодаваца Србије и Привредна комора Србије, уз подршку и помоћ градских општина Звездара и Палилула.