Сликарска манифестација „Звездарски кругови-Атеље на отвореном”, у организацији Установе културе „Вук Караџић” и под покровитељством Градске општине Звездара, свечано је отворена у петак, 19.08.2011. у 11ч на малом тргу између УК „Вук Караџић“, Булевар краља Александра 77а, и Више пословне школе.

Манифестацију која ће се одвијати од 19. до 26. августа у периоду од 11ч-18ч отворио је Милан Поповић, председник Градске општине Звездара који је изразио жељу да ова манифестација постане традиционална и на тај начин омогући грађанима Звездаре и Београда, нарочито оним најмлађим, да дођу у директан контакт са уметницима и њиховим делима у настајању. Када су најмлађи у питању то ће довести до прихватања културних вредности које ће утицати на формирање њихове личности.

У раду „Атељеа на отвореном” учествују еминентни београдски сликари: Миленко Михаиловић, Рајко Попивода, Зоран Чарлија, Милош Бојић, Весна Марковић, Јелена Трајковић, Градимир Рајковић, Вера Станарчевић, Драгана Кнежевић, Радивоје Марковић, Милан Ракић и Мића Миленковић.
Сликари ће радити и дружити се са посетиоцима манифестације на тргу испред Општине Звездара и УК „Вук Караџић“ као и у продужетку трга (пјацета на почетку улице Ћирила и Методија).

У пратећим програмима манифестације „Звездарски кругови“ учествоваће и познати песници, глумци и музичари: Миљенко Жуборски, Петар Краљ, Вицо Дардић, Љубивоје Ршумовић, Јаков Гробаров, Радослав Миленковић, Андреј Јелић Мариоков, Драган Млађеновић Шекспир, Миљурко Вукадиновић, Александар Филиповић Алфи и други.

По завршетку манифестације, 26.08.2011. године у 19 часова, у Мултимедијалној сали УК „Вук Караџић“, биће отворена изложба слика, насликаних у „Атељеу на отвореном” , а том приликом ће бити додељена признања и поклони (слике) компанијама и предузетницима који су помогли да се ова манифестација одржи.

Манифестација „Звездарски кругови“ је на трагу идеје о оживљавању београдских тргова уметничким садржајима, у случају Звездаре то је идеја о стварању сталног места окупљања и рада ликовних уметника као специфичне културно-туристичке дестинације у Београду, сличне париском Монмартру.