Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић и секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишли су 12.2. вртић „Зека“ у Великом Мокром Лугу који ове године обележава 30 година од отварања и један је од приоритета на списку за санацију и реконструкцију.

– Ово је вртић за који ћемо приоритетно започети санацију јер је сасвим евидентно колико му је то неопходно. Такође, ово је један од објеката на којем ће се увођење паник-тастера, које ће вртићи добити ове године, у потпуности показати као оправдано јер су вандали ноћу комплетно уништили двориште – рекао је Гак.

Руководилац објекта, у којем борави 130 деце, Јасмина Миловановић истакла је да су у вртићу због небезбедне ограде чести ноћни неовлашћени уласци због чега је двориште потпуно руинирано, а од мобилијара за децу није остало готово ништа.

Приликом обиласка којем су присуствовали и председник општине Звездара Милош Игњатовић и директорка Предшколске установе „Звездара” Снежана Перовић договорено је да фасаду вртића, облогу за двориште и куповину мобилијара финансира Општина Звездара.

Предшколска установа „Звездара” има 30 вртића у којима борави више од 6.500 деце. Почетком фебруара започета је реконструкција вртића „Лане” на овој општини, а завршетак радова, које финансира Канцеларија за јавна улагања у вредности од 32 милиона динара, очекује се крајем маја.