Током јула месеца је, у организацији Градске општине Звездара, настављена реализација бесплатних излета за пензионере са Звездаре. На излет у Вршац звездарске пензионере је у четвртак, 25.7.2019. испратио председник ГО Звездара Милош Игњатовић који им је пожелео срећан пут и лепо проведено време у Вршцу. „Бесплатни излети које смо за вас организовали су начин на који Општина жели да вам се захвали за допринос и труд који сте уложили у развој Звездаре, Београда и Србије”-рекао је Милош Игњатовић.

Ово је само један у низу бесплатних излета за пензионере са Звездаре које организује Општина и на коме ће најстарији суграђани имати прилику да обиђу Манастир Месић, Вршачку кулу и центар Вршца где ће имати бесплатан ручак.

Током јула 2019. пензионери са Звездаре су имали прилику да на бесплатним излетима сваког уторка, четвртка и недеље обиђу Руму, Вршац, Аранђеловац, Јаково, Ваљево и Сребрно језеро. На излет на Сребрно језеро у уторак, 23.7.2019. са звездарским пензионерима је путовао и председник ГО Звездара Милош Игњатовић који је имао прилику да чује зашто најстарији Звездарци воле ове излете, шта им се посебно допада и шта су занимљиво на њима видели и сазнали, као и то да су излети и место за стицање нових пријатеља..

До краја јула 2019. биће реализована још два бесплатна излета-у Ковачицу и на Авалу.