Ученици свих 14 звездарских основних школа, који су у први разред пошли 2. септембра 2019. године, на поклон су добили пернице са школским прибором и по 2 свеске. Поклоне за све звездарске прваке обезбедила је Градска општина Звездара у сарадњи са друштвено одговорним привредницима са општине.

Тим поводом су чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић, Душан Игњатовић, Срђан Ђукић, Лазо Шеган, Мирослав Мариновић, Роберт Милићевић, Никола Војиновић и Милош Стојилковић, као и Небојша Младеновић, одборник у Скупштини Града Београда, посетили све основне школе на Звездари и ђацима првацима уручили поклоне са жељом да им полазак у школу буде срећан и успешан и да у школи науче пуно нових ствари, али и да стекну нове другаре са којима ће наставити да се друже и када заврше први разред.

Прваци су се захвалили на добијеним поклонима и рекли да им се пернице допадају, јер имају доста школског прибора који ће им користити. Истакли су да је добро и то што се по боји разликују пернице које су добиле девојчице од оних које су добили дечаци, па их неће међусобно мешати.

Пернице, које ГО Звездара поклања својим новим ђацима првацима, којих је ове школске године 1514, садрже неопходан школски прибор (оловке, бојице, фломастере, лењире и сл.).

Овим поклоном Градска општина Звездара жели да својим новим ђацима првацима пожели срећан и успешан полазак у школу.