У Волонтерском сервису Звездаре у уторак, 12.фебруара одржана је нова креативна радионица на коју су девојчице из Прихватилишта за младе Београда, са својим васпитачима, са радошћи дошле да науче старе вештине плетења и хеклања.

Радионица је одржана због жеље и интересовања деце и младих збринутих у Прихватилишту за младе Београда на претходном сусрету.

Са девојчицама и васпитачима дошли су и дечаци, њихови другари, који су били посматрачи плетиља, али су се и сами забавили цртањем.

Радионицу плетења и хеклања су водиле волонтерке Волонтерског сервиса Звездаре Драгана, Антонина и Сека, Удружења „Две моје златне руке“ Драгица и Зора, као и Звездарка- Јованка, професор Текстилне школе у пензији.

Унука једне од волонтерки, десетогодишња Анђела, својим вршњакињама је показала како прави наруквице од перлица и несебично им поклонила већ урађене.

На радионици је започето много нових капа, шалова и понека хаљина за лутке. И овог пута је договорена нова радионица а вредни ђаци су обећали да ће на њој све започето бити и-завршено.

Пре повратка у Прихватилиште, волонтери су гостима поклонили играчке, друштвене игре и књиге за њихову библиотеку.