Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић је у суботу, 10.3. у Општини поздравио прву групу ученика звездарских основних школа који похађају бесплатну припремну наставу из српског језика и математике.

Милош Игњатовић је рекао да му причињава задовољство што и ове године оволики број ученика звездарских основних школа показује велико интересовање за бесплатну припремну наставу коју организује Општина.

То показује да им је важно коју ће средњу школу уписати и какве ће резултате имати у даљем школовању. За Општину је то од великог значаја, па ће и ове године, као и претходних, ђаци генерације, ученици који покажу најбоље резултате у школовању и на такмичењима бити посебно награђени од Градске општине Звездара.

Припремна настава за завршни испит ће на Звездари бити реализована у периоду од 10. марта до 9. јуна 2018. године, на два пункта:

  1. Градска општина Звездара, Булевар краља Александра 77

(I група –  од 10 до 14 h; II група – од 14 до 18 h)

  1. ОШ „Павле Савић“ Миријево, Косте Нађа 25 – за ученике из ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ и ОШ „Павле Савић“, (III група – од 10 до 14 h)

Бесплатну припремну наставу из српског језика и математике укупно ће похађати 255 ученика из свих звездарских основних школа, а предавања ће држати професори  математике Јагода  Ђинђић Тасевски, Верица Марковић и Марина Ашанин и професори српског језика Јасмина Ђукић, Ана Бешовић и Ненад Мирић.

Професорка Јагода Ђинђић Тасевски, наставница математике је након одржаног првог данашњег часа рекла да је на часовима математике на припремној настави била велика група од 95 деце, али да се радило као да се одвијао нормалан час. Пажња ученика је била велика, па очекује да ће тако бити током читавог трајања овогодишње припремне наставе. Она је рекла да, након ових часова, деца треба да имају боље знање и већу сигурност, а то ће допринети да њихови резултати на пријемном испиту буду бољи.