У организацији Канцеларије за младе Градске општине Звездара у Општини је у понедељак, 26.02.2018. одржана прва од едукација за младе незапослене са општине Звездара, у оквиру пројекта Оснажи предузетнички дух – „Покрени посао и запосли се”.

Присутне је поздравио Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара  који је рекао да му причињава задовољство што су млади људи са Звездаре показали интересовање да учествују на едукаци чији је циљ покретање сопственог посла и самозапошљавање и на којој могу да добију ширу слику о томе. Он је саветовао присутне да не одустају од идеја које имају и од њихове реализације, јер ће на овој едукацији имати прилику да се определе за ону која им је најближа за покретање сопственог посла.
 
Мирослав Мариновић, члан Већа ГО Звездара задужен за социјална питања, је обавестио присутне да Градска општина Звездара има усвојен Локални акциони план запошљавања и да је у складу са тим и аплицирала код Министарства за омладину  и спорт са овим пројектом како би млади и незапослени могли сами, након ових обука, да аплицирају за материјална средства која издваја Општина из буџета за подстицај самозапошљавања особа са своје територије, а посебно младих.

Након тога, прву обуку је на тему „Предузетништво – како  препознати и дефинисати добру пословну идеју“ одржала др Александра Тошовић-Стевановић која је младе Звездарце упознала са потенцијалима пословне замисли, почецима пословања и постојећим опасностима за пословање.

Наредне едукације и тренинзи за младе незапослене са општине Звездара, у оквиру пројекта Оснажи предузетнички дух – „Покрени посао и запосли се”,.биће реализоване од 28. фебруара до 12. марта 2018. године.

Обуке и тренинге изводиће професори из области пословања и предузетништва.

Пројекат финансира Министарство за омладину и спорт.

Право учешћа у овој пројектној активности стекли су сви кандидати који су уредно поднели пријаве за учешће на пројекту, а чије пријаве су темељно разматране од стране тренера/едукатора.

Циљ ове активности пројекта јесте оспособљавањe младих људи, стицање нових личних и пословних вештина кључних за запослење, као и самозапошљавање.

У прилогу је програм обуке.

Програм обуке