Волонтери ГО Звездара почели су поделу пакета помоћи пензионерима са примањима мањим од 30.000 динара, које је обезбедио Град Београд у сарадњи са Привредном комором Београда.

У питању је око 16.000 пакета, који садрже најважније животне намирнице и хигијенска средства. Сваки пакет је тежак 8,5 килограма и садржи 13 основних намирница – килограм брашна и шећера, литар уља, паштету, месни нарезак, кафу, чај, супу, детерџент, сапун и тоалет-папир.

„Поштујемо процедуре које је прописало Министарство здравља, од преузимања до дистрибуције пакета. Волонтери су обучени и упознати са процедурама, обезбеђена им је опрема и дезинфекциона средства, а пакети се испоручују на адресе пензионера испред врата, без физичког контакта“ – изјавио је координатор цивилне заштите ГО Звездара Владан Јеремић и замолио старије суграђане за мало стрпљења. Он је истакао да ће волонтери стићи до сваког пензионера у наредних десетак дана.

„Захваљујем се волонтерима, који већ данима, личном пожртвованошћу дају пример свим грађанима Србије. Поносни смо што су део нашег тима и што помажу да сачувамо животе наших бака и дека“ – рекао је Јеремић обилазећи волонтере у дистрибутивном центру СЦ „Олимп- Звездара“.