Радови на реконструкцији Улице Матице српске који подразумевају замену асфалта и уређење тротоара на деоници дугачкој два километра коштаће 60 милиона динара, рекао је заменик градоначелника Горан Весић приликом обиласка ове саобраћајнице у Миријеву.

Догађају су присуствовали помоћници градоначелника Aндреја Младеновић и Александар Марковић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, председник општине Звездара Милош Игњатовић, председник Скупштине општине Звездара Александар Ерор, чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић, Милош Стојилковић, Александар Ђуричић и Никола Војиновић, као и Славко Бабић, секретар Скупштине ГО Звездара.

Весић је овом приликом прецизирао да је инвеститор радова Влада Републике Србије, те да ће посао обавити градска предузећа.

–Град Београд покушава да обнови што више улица, јер се деценијама није улагало у путну инфраструктуру. Направили смо план, да у наредних десет година реконструишемо све улице прве категорије, за шта ће нам бити потребно пола милијарде евра – најавио је Весић.

Заменик градоначелника је рекао и да ће Град Београд наствити жестоко да се бори против инвеститора који без грађевинске дозволе зидају стамбене објекте.

– Послаћемо инспекцију на свако градилиште где се нелегално зидају зграде. Нећемо дозволити да на рачун грађана неко заради велике паре. Сви који зидају бесправно, неће моћи да оверавају уговоре, неће моћи да продају те станове и да се прикључе на струју. Они ће кривично одговарати. Јер ко нелегално гради, тај краде од државе и он мора да одговара пред законам – рекао је Весић.

Због „дивље“ градње, према Весићевим речима, прорадила су и нека клизишта, што директно угрожава безбедност и имовину грађана.

Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић, захвалио је Граду Београду што стратешким прокјектима помаже грађанима ове општине. Он је указао на значај повезивања Долачке и Пиранделове улице, чиме се скратио пут од Миријева до Булевара краља Александра.

– Реконструкција Матице српске је најбољи пример како Република и Град Београд, а на иницијативу Општине Звездара, помажу грађанима. Ту сарадњу ћемо наставити – рекао је Игњатовић, наглашавајући да представници општине слушају грађане, а онда уз помоћ Града Београда решавају њихове проблеме.