„Нове старе крпице – уметничка рециклажа“ – радионице у организацији Пријатеља деце Звездаре под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, почеле су данас, 04. фебруара у МЗ „Липов лад“.

Учеснице 24 тинејџерке узраста од 13 до 19 година проћи ће кроз циклус од 7 едукативно – креативних радионица у области уметничког стваралаштва, уз акценат на рециклажу и екологију.

Уз стручно вођење примењене уметнице Мине Симић, учесницe ће се бавити креативном рециклажом и од делова старе одеће, различитих тканина и другог рецикажног материјала израђивати оригиналне комаде одеће, модне детаље и друге предмете различитих облика и намена.

Циљ програма је да учесницима помогне у стицању нових знања и подстакне их на самостални и креативни стваралачки рад, којим ће у будућности обогатити своје слободно време и пружити им могућност да га на креативан, користан и забаван начин проведу, као и да млади схвате везу између уметности и бриге о животној средини и да их мотивише да се у свакодневном животу одговорно понашају према окружењу.

Посебан циљ програма је да учесницима пружи знања и вештине потребне за стварање креативних и употребљивих предмета од рециклираног материјала.

На последњем сусрету биће организована презентација радова насталих на радионицама, на коју ће бити позвани и родитељи и пријатељи, а свим учесницима ће бити уручена признања за учешће.