Дани сениора на Звездари почели су  у понедељак 25. септембра свечаношћу у УК „Вук С. Караџић“ . Програм је био међугенерацијски: наступили су ученици Музичке школе „Владимир Ђорђевић“, као и певачко-играчки ансамбл „Хлеб живота“ и КУД „Дукат“ састављен од сениора и сениорки.

Госте и учеснике поздравили су Милош Игњатовић председник Градске општине Звездара и Наташа Станисављевић секретарка за социјалну заштиту Београда, истичући важност волонтирања и међусобне подршке у години коју је Влада Републике Србије прогласила годином међугенерацијске сарадње и солидарности.

Градска секретарка истакла је да се зрелост једног друштва огледа у бризи о старој и младој популацији, због чега је Град Београд покренуо бројне бесплатне активности и програме  за пензионере и децу.

Председник општине Милош Игњатовић, отварајући седму манифестацију Дана сениора на Звездари говорио је о бесплатним културним и спортским програмима одржаним током лета и најавио бесплатне садржаје за старије.

Специјални гости били су водитељка Данка Нововић и глумац Никола Ранђеловић, генерацијски различити, али подједнако инспирисани темом међугенерацијске размене и солидарности.

 

Публика, састављена од најмлађих до најстаријих, аплаузом је пратила програм уводне манифестације Дана сениора, показујући да је „међугенерацијски и солидарно“ више од слогана.