На летњој позорници Спортског центра „Олимп-Звездара”, пред више стотина посетилаца, највише најмлађих, у суботу, 24.8. су почели дванаести „Летњи позоришни дани на Олимпу“, под покровитељством и у организацији Градске општине Звездара и Спортског центра „Олимп-Звездара“. Манифестација ће трајати до 30.8.2019, а све представе се играју од 18 сати. Улаз је бесплатан.

Манифестацију је отворио Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара који је рекао да му причињава задовољство да отвори ову манифестацију коју је Општина наменила најмлађима, а која се на Звездари реализује дванаести  пут. Изразивши задовољство што је присутан велики број посетилаца, како оних најмлађих, тако и старијих, председник ГО Звездара је позвао посетиоце да уживају и у осталим бесплатним дечјим представама које ће бити одигране током манифстације и пожелео им добар провод.

Након тога, глумци су са најмлађим посетиоцима поновили правила позоришног бон-тона, а  после тога посетиоци су могли да уживају у првој овогодишњој представи на „Летњим позоришним данима”-„Аладинова чаробна лампа” у извођењу „Пан театра”.

Осмеси најмлађих посетилаца, али и њихових родитеља, бака и дека, након представе говорили су о томе да им се представа допала и да ће и наредних дана доћи у СЦ „Олимп”.

На програму манифестације је у недељу, 25.8.2019. била представа „Шалалајкина чаролија” у извођењу глумаца „Пан театра”.

„Летњи позоришни дани на Олимпу” трају до 30. августа, а све представа ће бити изведене у амфитеатру Спортског центра „Олимп-Звездара“, улица Вјекослава Ковача 11 (у случају кише, представе ће бити изведене у Позоришту „Пан театар“, Месна заједница „Липов лад“, Булевар краља Александра 298, у истом термину).

Као организатор и покровитељ Градска општина Звездара на овај начин већ традиционално подстиче развој позоришне културе код најмлађих.

Позивамо вас да доведете децу и омогућите им да стекну нова лепа искуства

Програм наредних дана:

Понедељак, 26.08.2019. ПЕТАР ПАН – „Пан театар”
Уторак, 27.08.2019. ХЕРКУЛЕС –  „Арс Лонга“
Среда, 28.08.2019. БАСНЕ И НАРАВОУЧЕНИЈА –  Позориште „Чарапа“
Четвртак, 29.08.2019. ТРИ ПРАСЕТА –  Позориште „Чарапа“
Петак, 30.08.2019. АНИН СВЕТ СНОВА  – „Пан театар“