На летњој позорници Спортског центра „Олимп-Звездара”, пред неколико стотина посетилаца, највише најмлађих, у суботу, 25.8. су почели једанаести„Летњи позоришни дани на Олимпу“, под покровитељством и у организацији Градске општине Звездара и Спортског центра „Олимп-Звездара“.

Манифестацију је отворио Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара који је рекао да му причињава задовољство да отвори манифестацију коју је Општина наменила најмлађима, а која се на Звездари реализује једанаести  пут. Пожелевши посетиоцима, како оним најмлађим, тако и старијим, да уживају у бесплатним дечјим представама које ће бити одигране током манифстације, Игњатовић је пожелео све најбоље и новим звездарским првацима који у септембру полазе у основну школу.

Након тога, глумица Оливера Викторовић Ђурашковић је са најмлађим посетиоцима поновила правила позоришног бон-тона и најавила прву позоришну представу на овогодишњим „Летњим позоришним данима на Олимпу”- „Ивица и Марица и Мек бакица –  “Пан позоришта”- у којој су могли да уживају сви посетиоци.

Дешавања на сцени често су подстицала најмлађе посетиоце да и они сугестијама  помогну брату и сестри који су игром случаја завршили код зле вештице, али су успели да се спасу и да злу вештицу преобрате у добру која ће бринути о деци и спремати им укусне колаче.

Осмеси најмлађих посетилаца, али и њихових родитеља, бака и дека, након представе говорили су о томе да им се представа допала и да ће и наредних дана доћи у СЦ „Олимп”.

„Летњи позоришни дани на Олимпу” трају до 31. авгус та, а све представа ће бити изведене у амфитеатру Спортског центра „Олимп-Звездара“, улица Вјекослава Ковача 11 (у случају кише, представе ће бити изведене у Позоришту „Пан театар“, Месна заједница „Липов лад“, Булевар краља Александра 298, у истом термину).

Све представе почињу у 18 часова, а улаз је бесплатан!

Као организатор и покровитељ Градска општина Звездара на овај начин већ традиционално подстиче развој позоришне културе код најмлађих.

Позивамо вас да доведете децу и омогућите им да стекну нова лепа искуства

 

Наредних дана на програму су следеће представе:

Недеља, 26.08.2018.  ПОКЛАЊАМ ТИ ЉУБАВ  – Позориште “Чарапа”

Понедељак,27.08.2018.         КРАЉ МАЈМУН  – Агенција за извођачку уметност  „Арс Лонга“

Уторак, 28.08.2018.   ПРИНЦЕЗА НА ЗРНУ ГРАШКА –  “Кофер Театар Ћира“

Среда, 29.08.2018.     СНЕЖАНА У ЗЕМЉИ ПАТУЉАКА – “Пан позориште”

Четвртак, 30.08.2018.            РОБИН ХУД – ИСПАД-Центар за интерактивну уметност

Петак, 31.08.2018.     ПОБУНА ИГРАЧАКА – “Кофер Театар Ћира“