У великој сали Месне заједнице „Миријево” синоћ је одржано друго вече манифестације „Момини дани”. Ово вече је у потпуности припадало ученицима од 1-4 разреда основне школе.

Присуствовала су деца која су на конкурсу ,,Миријевски Орфеј„ освојила награде и похвале за поезију и кратку причу. основне школе: „Деспот Стефан Лазаревић” из Миријева, „Станислав Сремчевић” из Крагујевца и „Никола Тесла” из Раковице су довеле на манифестацију децу колективно. Школе које су колективно учествовале на конкурсу, а нису биле у могућности да доведу децу су: „Стефан Немања” из Ниша, „3.октобар” из Бора, „Јован Јовановић Змај” из Змајева, „Милован Глишић” из Ваљевске Каменице, „Дубрава” из Књажевца и „Десанка Максимовић” из Косовске Каменице. По први пут је учествовала и школа „Раде Кончар” из Земуна, док су школа из Крагујевца и школа из Раковице биле присутне на манифестацијама од самог почетка, дакле свих пет година.

На фестивалу је подељен велики број награда, с обзиром на чињеницу да је на конкурс пристигло много радова, као и на то да су ученици нижих разреда основне школе на конкурсу били подељени у три категорије према узрасту.  Због квалитета радова,  жири је  често додељивао више првих, других и трећих награда за исту категорију.

Радови деце песника су се нашли у Зборнику „Миријевски Орфеј”, који садржи не само радове награђених и похваљених учесника, већ и радове које је жири одабрао за објаву. И само објављивање је својеврсна награда за умеће које су деца показала за уметничко писање.

Награђени учесници су осим плакета добили на поклон Зборник радова као и књигу за децу- донацију алексиначке песникиње Љиљане Крстић.

Посебно импресивно је било учешће школе „Станислав Сремчевић” из Крагујевца. Деца ове школе су задивила публику не само квалитетом написаног, већ и изузетном интерпретацијом приликом казивања стихова.

Песник за децу, Мирослав Кокошар је улепшао програм својом поезијом, а то су учинили и ученици Музичке школе Владимир Ђорђевић са неколико инструменталних тачака.

Фестивал „Миријевски Орфеј”, као и целокупну манифестацију „Момини дани” су организовали: Књижевни клуб „Мала птица”, Месно удружење пензионера Миријево, КУД „Свети Сава” и Библиотека „Мома Димић”.

Манифестацију су подржали Градска општина Звездара и бројни појединци.