Под покровитељством Градске општине Звездара, у организацији КУД „Дукат“, 01. марта 2017. у МЗ „Зелено брдо“ почиње бесплатна школа фолклора намењена старијим Звездарцима и Звездаркама.

Професионални играч и певач Националног ансамбла „Коло“ Александар Јовановић и други водећи чланови КУД- а „Дукат“ водиће пробе фолклора 2 пута недељно, понедељком и средом, од 16 до 17 сати, а биће организовани и јавни наступи и путовања у земљи и иностранству.

Старији Звездарци и Звездарке, полазници школе фолклора, имаће прилику да науче традиционалне игре и песме, да се упознају са сценском културом уз рекреацију, дружење, забаву, путовања и јавне наступе.

Oд свог оснивања КУД „Дукат“ ради са одраслима, омладином и децом. У свом саставу има први ансамбл, ансамбл ветерана, рекреативни ансамбл, дечје ансамбле и школу фолклора. Добитник је многих награда и признања у земљи и иностранству.

Заинтересовани могу да се пријаве сваког уторка и четвртка од 9 до 14 сати на телефон 011 2864 426, или да дођу на пробе у МЗ „Зелено брдо“, Булевар краља Александра 395, понедељком и средом, од 16 до 17 сати.