У оквиру Звездаријаде 2016/17. године одржана је бесплатна драмска радионица за младе од 14 до 18 година.

Пројекат је финасирала Градска општина Звездара у оквиру Звездаријаде – фестивала културе младих, а активност је реализовало позориште Пан театар.

Водитељи радионице биле су глумице Оливера Викторовић Ђурашковић и Тијана Јанковић. Гост радионице била је и Катарина Атанасијевић – водитељ Звездаријаде 1969.-е године.

Кроз дванаест сусрета од по два сата постављена је представа „Под звездама Звездаре”.. Циљ је био да се присетимо Звездаријаде некада, да приближимо ту енергију, емоцију, ентузијазам и вољу за креативним стварањем младима данас .Охрабрује што су учесници драмске радионице имали баш такву енергију, ентузијазам и вољу као и некадашњи учесници…

Кроз радионице је прошло око двадесет ученика београдских средњих школа, а у представи учествује укупно дванаест ( Милица Милитар, Анђела Ивковић, Страхиња Стојковић., Миона Ђенисијевић, Милош Гашевић, Катарина Бацковић, Наталија Грујић, Светислав Максимовић, Оливера Николић, Александра Гроздановић, Стефан Ћатић, Андријана Јовановић).

Представа је урађена кроз низ сцена, где су главни актери некадашњи учесници Звездаријаде 1969.- е године. Оно што даје посебну чар јесте што се смењују сцене када су они били млади и данас, када су старији. Све се, наравно, догађа баш у време Звзедаријаде.

Премијера представе „Под звездама Звездаре” биће одржана у уторак, 14.2.2017.-е године, у Пан театру, у 20h.