У оквиру пројекта „Бољи услови за живот интерно расељених лица и повратника на Звездари“, ГО Звездара у сарадњи са Удружењем „Завичај“ ће у наредних десет дана поделити пакете грађевинског материјала за 49 интерно расељених лица са КиМ и повратнике. Они ће добити помоћ у пакетима грађевинског материјала у максималној вредности до 3.700 евра за унапређење услова становања.

Материјал ће углавном бити искоришћен за постављање фасаде, замену спољне и унутрашње столарије, црепа и кровне грађе, а у мањем обиму за сређивање ентеријера.

Поред тога, за економско оснаживање интерно расељених лица и повратника, 10 корисника, који започињу сопствени бизнис или шире постојећи, добиће алат у вредности до 2.000 евра док је њих двадесет имало пола године подршку ментора за развијање сопственог бизниса.

Комесаријат за избеглице и миграције РС дао је средства за пакете грађевинског материјала за још 4 интерно расељена лица а још четворо ће добити белу технику укупне вредности до 2.500 евра.

Пројекат, који је усмерен на побољшање услова за живот и економско оснаживање интерно расељених лица и повратника, траје до октобра 2020, има буџет од 283.000 евра, финансиран је од стране ЕУ, док га Општина Звездара мањим делом суфинансира.