Градска општини Звездара је у четвртак и петак, 11. и 12. јула поделила пакете са основним  животним намирницама за 300 породица слабијег имовинског стања које се налазе на активној евиденцији Градске општине Звездара, будући да су се током ове буџетске године обраћале за помоћ Општини.

Подела 300 пакета одржана је у Месној заједници „Зелено брдо” где је прве пакете грађанима у четвртак уручио Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара поручивши им да је уручена помоћ симболична, али пре свега знак да Општина брине и мисли на породице које живе тешко.

Пакете помоћи житељима Звездаре који су у тешкој материјалној ситуацији уручили су у петак, 12.јула и председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор и и члан општинског Већа Владан Јеремић. У  разговору са грађанима они су истакли да ће овај вид помоћи постојати и у наредним годинама и да ће Општина увек имати разумевања према њеним становницима слабијег имовинског стања.

Грађанима који нису били у могућности да због лошег здравственог стања преузму пакете у Месној заједници „Зелено брдо” омогућена је испорука на кућну адресу.

Средства у буџету Градске општине Звездара за набавку 300 пакета хране су планирана у у складу са статутарним надлежностима градских општина, као помоћ и подршка у натури грађанима са инвалидитетом, једнородитељским и породицама где су родитељи незапослени, старијим и немоћним лицима са ниским приходима као и лицима која живе у самачким домаћинствима без породичног старања. Сви пакети су истог садржаја тежине око 13 килограма.