Манифестацијом „Похвала доброти“ Градска општина Звездара захвалила се волонтерима који су несебично помагали Звездари и њеним грађанима током ванредног стања.

Градска општина Звездара је у понедељак, 15. јуна у Театру „Вук” окупила прву групу волонтера, од 17 до 30 година старости, који су помагали током ванредног стања. Међу њима су грађани, чланови Црвеног крста Звездара, Добровољног ватрогасног друштва Звездара, Волонтерског сервиса Звездара и Цивилне заштите. Волонтери су помагали старим, болесним и немоћним суграђанима, носили им храну и лекове, испоручивали пакете животних намирница, радили у кол центру и пружали психосоцијалну подршку путем телефона.

Захвалност им је, у име Општине Звездара, упутио председник Милош Игњатовић. Он је рекао је да је ова манифестација само мали вид пажње и наш начин да покажемо да све што су волонтери радили у последња два и по месеца није прошло незапажено.

„Када дође до неких тешких ситуација као што је пандемија Covid-19, поплаве 2014., бомбардовање ’99-те, добри људи постају још бољи а лоши још лошији. Ви сте били добри и спремни да помогнете Звездари и Србији и ми смо вам јако захвални. Надамо се да ћемо се у наредном периоду сви дружити јер има још пуно ствари које треба заједно да урадимо“, рекао је председник ГО Звездара Милош Игњатовић.

Волонтерима се обратио и директор Театра „Вук“ Светислав Буле Гонцић који их је позвао да својим волнтерским ангажовањем помогну у организацији Београдске летње сцене на којој ће са својим представама учествовати сва велика београдска позоришта

На окупљању под слоганом „Похвала доброти“, поред дружења, младим волонтерима уручена су признања за волонтирање током ванредног стања,за исказану посвећеност, емпатију и одговорност у активностима које су унапредиле живот у заједници и помогле наугроженијим суграђанима, појединцима и породицама.

„Похвалу доброти“својим наступима обогатили су учесници Звездаријаде – фестивала културе младих, Саво Бацић, Анђела Савић, Јована Васић и Катарина Ђуровић и полазници Вокалног студија Александра Стефана Радишевића – Јована Станимировић и Никола Станојевић.

Будући да се током ванредног стања укупно 477 грађана пријавило у Општину да волонтира, због препорука епидемиолога а и како би се здравствени ризици свели на најмању меру, ГО Звездара планира да у наредном периоду организује још неколико окупљања на којима ће исказати своју захвалност, о чему ће волонтери бити обавештени.