Градска општина Звездара ће у понедељак 15. јуна у Театру „Вук” (Булевар краља Александра 77а), са почетком у 12 часова, окупити прву групу волонтера/ки, од 17 до 30 година старости, који су били активни током ванредног стања а припадају категоријама грађана, Црвеног крста Звездара, Добровољног ватрогасног друштва Звездара, Волонтерског сервиса Звездара и цивилне заштите.

На окупљању под слоганом „Похвала доброти“, поред дружења, младим волонтерима ће бити уручена признања за волонтирање током ванредног стања, за исказану посвећеност, емпатију и одговорност у активностима које су унапредиле живот у заједници и помогле наугроженијим суграђанима, појединцима и породицама.

„Похвалу доброти“ ће својим наступима обогатити учесници Звездаријаде – фестивала културе младих и полазници Вокалног студија Александра Стефана Радишевића.

Ово дружење ће уједно бити и прилика да се младима понуде актуелни програми овог лета у Београду на којима могу да помогну својим волонтерским ангажовањем.

Будући да се током ванредног стања укупно 477 грађана пријавило у Општину да волонтира, због препорука епидемиолога и прописаних мера, како би се здравствени ризици свели на најмању меру, Градска општина Звездара планира да у наредном периоду организује још неколико окупљања на којима ће исказати своју захвалност, о чему ће волонтери благовремено појединачно бити обавештени.

Волонтерке и волонтери су били драгоцени сарадници у бризи за старије и немоћне суграђане током ванредног стања и истичући важност њиховог труда и пожртвовања желимо да инспиришемо све житеље Звездаре на хуманост, емпатију и солидарност у свакодневном животу.