Председник ГО Звездара са сарадницима уручио је у петак, 05.11.2010. донацију од стотину квалитетних душека, јастука и дамастних постељина Болници за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара“. Вредност донације је 888.540 динара.

Том приликом председник је рекао да је обавеза Општине да помаже здравственој институцији чије услуге користе грађанке и грађани Звездаре.

Уз речи захвалности за помоћ, директор КБЦ „Звездара” Александар Милошевић нагласио је да је цела болница у лошем стању и да је ова помоћ добродошла, а начелница гинеколошко акушерске клинике, Александра Младеновић Михаиловић је истакла да ће ово додатно побољшати услугу ове реномиране болнице, која већ 10 година осим класичних гинеколошко акушерских услуга врши и спрецифичну услугу порођаја у кади.

Када су медији крајем јула објавили вест о лошим условима у Болници за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара”, градоначелник Београда и председник ГО Звездара обишли су болницу и уверили се у приказ медија. Прозори стари преко три деценије, који стварају проблеме и у зимском и летњем периоду, недостатак ролетни и комарника, због чега су инсекти улетали у собе, а киша у операциони блок, недостатак клима уређаја и неиздрживе температуре током лета, како за пацијенткиње, тако и за лекаре и хирурге који у операционој сали раде под пуном опремом.

Општина Звездара је током септембра 2010. финансирала куповину и замену 39 прозора и 14 клима уређаја. Уграђени прозори су петокоморни, са ролетнама и комарницима, а клима уређаји су уграђени у најугроженијим просторима где бораве труднице, породиље и бебе, као и у операционом блоку.
Вредност радова на замени фасадне столарије и уградњи клима уређаја износи 2.833.929 динара.

Донација душека, јастука и дамастних постељина, које ће заменити дотрајалу опрему Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара“ представља само наставак акције помоћи Градске општине Звездара.

Акција Општине Звездара у сарадњи са Болницом за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара“ резултираће неупоредиво бољим условима за боравак трудница, породиља и беба, а такође и бољем, удобнијем и ефикаснијем раду особља болнице.