Преко 1300 ученика уписано је у први разред у основним школама на Звездари, а распоређени су у 50 одељења.

У жељи да пожели добродошлицу у први разред Општина Звездара припремила је сваком одељењу комплет поклон пакет који садржи по једну одбојкашку, кошаркашку и фудбалску лопту, две друштвене игре са темом рециклажа и екологија и књигу која прваке на дечји начин упознаје са Србијом.

Поклон пакети сачекаће прваке у њиховим одељењима где ће им их после првог школског звона 1. септембра уручити неко од општинских функционера, који ће тог дана бити на службеном задатку у школама и дружити се са првацима.

Тог дана и изглед школа допринеће лепој атмосфери, јер су сви планирани радови завршени и већина школа је улепшана новом столаријом, новим кровом, фасадом, уређеним улазом степеништа, електро и водоинсталатерским инсталацијама. У сарадњи са Секретаријатом за образовање изведени су радови у осам основних школа укупне вредности 20 милиона динара. Од укупно 14 звездарских основних школа првог септембра биће завршено 11, рачунајући три школе у којима су радови окончани раније.

На овај начин ГО Звездара испуниће свој план и постављени приоритет у постизању максималне безбедности, врхунске хигијене и што је могуће квалитетнијег боравка деце и запослених у школама.