Председник ГО Звездара Милош Игњатовић и заменик председника Предраг Веиновић, у дивној претпразничној атмосфери последњег априлског сунчаног дана, отворили су Породични уранак на платоу испред Источних капија Београда (куле Рудо) на Звездари.

Манифестација организована на иницијативу грађана, под покровитељством ГО Звездара, као и претходних година, одисала је забавним, културним, спортским, еколошким, едукативним, али и хуманитарним духом.

Представила су се удружења Чувари заната, Звездарски еколошки центар ЗЕЦ, КУД „Цветковић“, Удружење грађана „Плава шкољка“, аутори фресака, произвођачи воћа и цвећа, љутих папричица, туристичке понуде.

Својим присуством добром расположењу допринели су и гости из Голубинаца Удружење за помоћ особама са сметњама у интелектуалном развоју „Живимо заједно“ са директором Дејаном Козићем. као и директори Шесте београдске гимназије Раде Зејак и Геодетске техничке школе Марија Радић.

Карате клуб „Вашиде“, џудо клуб „Трудбеник“, одбојкашки клуб „Лаки стар“, стрељачка дружина „Видиковац“ , СЦ „Ранковић“ и боксер Никола Ранковић пружили су прилику да се присутни опробају у овим спортским активностима.

Надметање у надвлачењу канапа, бадминтону, кошарци, као и параолимпијске дисциплине подстакле су навијачки дух, а представници „Црвеног крста“,Института за трансфузију крви и Добровољног ватрогасног друштва „Звездара“ били су, као и увек, на висини задатка.

Уз обећани котлић и заједнички ручак, добро расположење и дружење потрајали су до касних поподневних сати.