Учеснике међународне Трке мира „Peace Run” који су данас, 16.маја 2018. са бакљом у рукама дотрчали из Обреновца на трг испред Градске општине Звездара, дочекала су деца и одрасли, предшколци и васпитачи из вртића „Сунчица”, ученици и наставници ОШ „Иван Горан Ковачић“, грађани и запослени у Општини и УК „Вук Стефановић Караџић.

Свечани дочек почео је химном Републике Србије „Боже правде“ коју је отпевала Вера Вујасиновић, а затим је председник ГО Звездара Милош Игњатовић примио бакљу и изразио задовољство због учешћа Звездаре у овој предивној манифестацији.

Наглашавајући значај ове спортске манифестације посвећене миру, складу, једнакости и пријатељству међу људима и народима света без обзира на њихову националну, расну, верску или политичку припадност, присутне су поздравили  Девашиш Торпи, директор Трке мира за Европу и Предраг        Кнежевић, директор Трке мира за Србију.

Учесници Трке мира заједно са децом и осталим присутнима отпевали су песму мира „„Peace Run” коју је написао индијски спортиста, филозоф и сањар о миру Шри Чинмој 1987., уз пригодну кореографију која симболизује покрет, мир и слогу.

После културно-уметничког програма који су извели ученици Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић”, учесници предвођени нашим златним олимпијцем Давором Штефанеком, председником Спортског савеза Србије, отрчали су до Скупштине Града, а потом и до Народне скупштине Србије, која је и ове године генерални покровитељ.

Трка мира је до сада прошла кроз више од 150 земаља света, а њена траса је неколико пута дужа од обима земаљске кугле. Дуж трасе, у свим местима кроз која пролази, придружују се грађани, деца, локални спортисти, уметници.

На тај начин упаљена бакља коју тркачи носе, а која симболизује људске тежње за мирнијим и срећнијим светом, прелазећи из руке у руку, повезује људе са жељом да једнога дана у свету владају мир, љубав, склад и јединство.

Траса Трке мира из Београда се наставља преко Гроцке, Смедерева, Пожаревца и Сребрног језера ка Румунији.