Настављајући праксу у превазилажењу недовољне информисаности,страхова и предрасуда старијих Звездараца у односу на домове за старија лица, Волонетрски сервис Звездаре је 27.јула организовао још једну посету старијих суграђана установама социјалне заштите, овог пута Дому за пензионере на Вождовцу који функционише у оквиру Геронтолошког центра Београд.

Звездарке-Драгица, Рада, Бранислава и Лидија су биле у прилици да се од својих вршњака-корисника Дома и запослених непосредно информишу о свему што их је интересовало- ценама и условима смештаја, процедурама у подношењу захтева и неопходним условима за смештај у Дом, кућном реду и начину живота станара, садржајима који су им свакодневно на располагању.

После дружења уз кафу добродошлице, и поред проблема са кретањем, гошће са Звездаре имале су прилику да погледају собе својих вршњака на Вождовцу као и заједничке просторије, да питају домаћине све што им је пало на памет а учинило им се битно у доношењу једне важне одлуке као што је одлазак у Дом.

Волонтерски сервис Звездаре је домаћинима поклонио плакате са калиграфски писаним порукама о значају достојанства у старости као и старости као социјалној вредности за сваког појединца и целокупног друштва. Нашла се ту и понека укрштеница и љубавни роман као обавезно штиво у пензионерским данима, донатора БГД ПРЕСА.

У повратку, све Звездарке су имале исти коментар -да домови јесу добро и хумано место за живот старијих лица која не могу самостално да функционишу. Самим тим, страхови и предрасуде у односу на домове су смањени или скоро потпуно нестали, а што и јесте циљ праксе Волонтерског сервиса да организује овакве посете

Дом на Вождовцу и Невенка Никић Симатковић, управница са сарадницима и овог пута су се показали као прави домаћини.