Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић и заменик председника Предраг Веиновић примили су у петак 21.4. представнике првог Регионалног скупа директора гимназија главних градова региона, који се одржавао у периоду 20-22.04.2017. у Београду, а домаћин је, уз подршку ГО Звездара, била Шеста београдска гимназија.

Госте је поздравио председник општине Звездара Милош Игњатовић пожелевши им успешан рад и пријатан боравак у Београду, и истакавши да Општина Звездара пуно пажње посвећује раду основних и средњих школа на својој територији, као и да овај скуп представља изузетно важан догађај за општину.

У име гостију захвалили су се Силвано Марсеља, председник Асоцијације наставних кадрова Европе и Раде Зејак директор Шесте београдске гимназије.У разговору су размењена искуства у раду и сарадњи општина у региону и гимназија. Силвана Марсеља је истакао значај овог регионалног скупа који представља важан датум за сарадњу земаља овог дела Европе, као и за процес евро интеграција.

Након срдачних разговора гости Београда, директори гимназија из региона: Антон Грошек из Љубљане, Ненад Полондак из Загреба, Јасмина Мелкић из Сарајева, Зоја Бојанић из Подгорице и Татјана Дуева из Скопља су са Силваном Марсељом, председником Европског удружења наставника, потпредседником Василеом Никоареом и домаћинима, присуствовали трибини „Гимназијско образовање у региону и Европске перспективе“ која је одржана у великој сали Градске општине Звездара.

Трибину је отворио домаћин,директор Шесте београдске гимназије Раде Зајек, а затим се присутнима обратио Силвано Марсеља,председник Асоцијације наставних кадрова Европе.

Претходног дана, на скупу који је одржан у VI београдској гимназији сви учесници су потписали Споразум о регионалној сарадњи у области образовања.