Пред почетак нове школске године на теренима ОШ „Ћирило и Методије” постављене су нове кошаркашке конструкције, нове табле са обручима и мрежицама, извршено је додатно обележавање терена, тако да је спортски терен школе обогаћен са 6 (шест) нових терена за баскет.

Конструкције кошева са свом пратећом опремом је ОШ „Ћирило и Методије“ донирала фирма „Термомонт“ д.о.о. из Београда која је као друштвено одговорно предузеће препознала потребу да се деци омогући да се баве спортом у што бољим и квалитетнијим условима.

Постављањем нових конструкција кошева је у потпуности заокружено уређења дворишта и терена школе, јер су пре почетка хуманитарне акције (турнир у футсалу), која је одржана на спортским теренима ОШ „Ћирило и Методије“, у организацији Удружење грађана Звездаре – „Звезде за Звездару“, а уз свесрдну помоћ Градске општина Звездара, из буџета Општине извојена финансијска средства за обнову свлачионица у школи, урађена је комплетна дренажа дела школског дворишта, постављена нова асфалтна подлога на школском терену, обновљено осветљење, сређене и дограђене су трибине, постављена је заштитна ограда иза голова.