У складу са Локалним акционим планом запошљавања на територији ГО Звездара у 2019.години, потписан је Уговор о спровођењу јавних радова на територији општине Звездара који подразумева радно ангажовање 20 незапослених лицa.

Уговор су  потписали, у име ГО Звездара Виолета Филип, заменик председника, испред Националне службе за запошљавање Синиша Кнежевић, заменик директора филијале Београд и Биљана Пантелић испред Удружење „Звездарски еколошки центар“- Зец.

Претходно су потписани уговори са 20 незапослених лица која ће бити  радно ангажована на два јавна рада које финансира ГО Звездара а реализује Удружење „Звездарски еколошки центар“- Зец. Њихов ангажман, у областима одржавања јавне инфраструктуре и заштите животне средине, почиње 20.августа и трајаће 4 месеца, а у те сврхе Општина Звездара издвојила је 3 милиона динарa.

Ова лица изабрана су на конкурсу који су расписали ГО Звездара и Национална служба за запошљавање а подршку у спровођењу процедуре Конкурса, и одабиру особа које ће бити ангажоване Општина је добила од Националне службе за запошљавање.

Према речима заменика председника ГО Звездара Виолете Филип, Општина Звездара је једна од водећиh градских општина по издвајању средстава које су намењене у ове сврхе. Она је истакла да је ово трећа година да Општина интезивно помаже незапосленим особама да пронађу посаo.

Заменик директора НСЗ Филијале „Београд“ Синиша Кнежевић рекао је да је најбоља и најдужа сарадња, не само кроз програме већ и сајмове запошљавања и трибине, са Општином Звездарa.

Потписивању уговора присуствовали су и чланови Већа ГО Звездара Душан Игњатовић и Роберт Милићевиć.

Општина Звездара планирала је за ову годину средства у износу од преко 4 милиона динара за реализацију локалног акционог плана запошљавања. Поред јавних радова, ГО Звездара организује и Сајам запошљавања, Сајам образовања и професионалне орјентације и активно ради на промоцији запошљавања теже запошљивих лица организовањем тематских трибина и округлих столовa.