Црвени крст Звездара током целе године реализује предавања и радионице на тему трговине људима за ученике четвртог и осмог разреда основних школа, као и ученике трећег разреда средњих школа на Звездари. Сваке године око 1000 ђака буде информисано на ову тему, кроз предавања која реализују едуковани волонтери и вршњачки едукатори Црвеног крста Звездара.

Градска општина Звездара у 2019. години подржала је реализацију трибина у домовима ученика средњих школа на Звездари, које ће бити одржане у наредним данима.

Такође, 18. октобра одржаће се трибина и у Медицинској школи Звездара на којој ће ученици ове школе, као будући медицински радници, имати прилику да се упознају са овим проблемом, као и да науче како  да препознају жртву трговине људима у својој будућој пракси.

У месецу обележавања Европског дана борбе против трговине људима Црвени крст Звездара ће организовати семинар за нове едукаторе на тему Превенција трговине људима, а полазници ће бити ученици средњих школа на Звездари и студенти.