Поводом Дана општине (16. октобра), којим се обележава ослобађање Звездаре у Другом светском рату,  председник ГО Звездара Милош Игњатовић и заменик председника Виолета Филип примили су 16.10. делегацију СУБНОР-а Звездаре коју је предводио председник Небојша Денић.

Догађају су присуствовали и чланови Већа Градске општине Звездара Душан Игњатовић, Роберт Милићевић, заменик секретара Скупштине ГО Звездара Љиљана Филиповић и заменик начелника Управе Градске општине Звездара, Горан Јевтић са сарадницима.

Након пријема и срдачних разговора, присутни су кренули ка споменику код ВИ београдске гимназије  на који су представници институција и организација положили венце.

У име Градске општине Звездара, пред великим бројем присутних грађана и ученика ВИ београдске гимназије, венац на споменик ученицима ове гимназије који су погинули у Другом светском рату су положили председник ГО Звездара Милош Игњатовић, заменик председника Виолета Филип и заменик секретара Скупштине ГО Звездара Љиљана Филиповић.

Након полагања венаца и цвећа присутнима су се обратили Милош Игњатовић и Виолета Филип, а у име СУБНОР-а Звездаре то је учинио члан председништва Милутин Хинић.

Присутни су положили цвеће и на спомен плочу у ВИ београдској гимназији, а пре полагања цвећа на спомен плочу присутнима се обратио директор Шесте београдске гимназије Раде Зејак.

После полагања венаца и цвећа код ВИ београдске гимназије представници Општине, СУБНОР-а и других организација и грађана су отишли у Миријево, где су код спомен чесме испред Месне заједнице „Миријево”, положили венце страдалим житељима Миријева у Дугом светском рату.

Присутне је поздравио председник Удружења пензионера Миријево, Душан Матић, а у име Градске општине Звездара венце су положили Виолета Филип, заменик председника ГО Звездара, Љиљана Филиповић заменик секретара Скупштине ГО Звездара и Драгослава Јовановић, одборник у Скупштини ГО Звездара.

Овој манифестацији присуствовали су и чланови Већа ГО Звездара Душан Игњатовић и Роберт Милићевић и помоћници председника ГО Звездара др Славољуб Николић и Милош Булатовић, као и велики број грађана Миријева.