Настављајући традицију обележавања важних датума за грађане, Волонтерски сервис Звездаре у сарадњи са Удружењем “ Хлеб живота“  у четвртак, 1.октобра обележава Међународни дан старијих.

– Од 12,00 до 14,00 часова у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395, реализоваће се уз поштовање свих епидемиолошких мера, следећи програм.

– Од 12,00 до 13,00 часова одржаће се фокус група коју ће водити Јелена Вулић, психолог и психотерапеут и волонтерка Сервиса, са учешћем 14 сениора који ће поделити своја позитивна искуства у време епидемије која су допринела да се осећају мање усамљено, уплашено и доконо.

Наредних дана ова искуства као добри примери и препоруке биће доступни суграђанима у штампаној форми у Волонтерском сервису и на сајту Општине Звездара

– Од 13,00 до 13,45 часова дружење уз освежење и послужење и приповедање Славице Ступарушић, новинарке Политике и волонтерке Волонтерског сервиса са једног од новинарских путовања по Србији.

– Од 13,45 до 14,00 часова подела пригодних поклона учесницима фокус групе и ангажованим волонтерима/кама.

Будући да је број учесника ограничен, заинтересовани за учешће у наведеном програму могу се пријавити на телефон Сервиса 286 44 26 до среде до 14,00 часова.

Коришћење заштитних маски је обавезно.